4 weg verdeler

Installeer een 4 weg verdeler in uw beregeningssysteem


Bij een goed beregeningssysteem in de tuin, dient u de tuin in te delen in zones. Het is daarom verstandig om een beregeningsplan op te stellen, voordat u een beregeningssysteem aanlegt. Hierin geeft u de verschillende zones aan. Zo kunt u een zone instellen voor het gazon, de plantenborders, of een gebied met bomen. Iedere zone heeft behoefte aan een eigen hoeveelheid water en misschien ook op bepaalde tijdstippen. Hiervoor moet u uw beregeningssysteem voorzien van een verdeler oftewel een manifold. Met een 4 weg verdeler, heeft u voldoende mogelijkheden om uw water over 4 verschillende tuinzones te verdelen.

Wat kunt u met 4 weg verdelers?


De 4 weg verdelers zijn ideaal voor middelgrote tot grote tuinen die u in verschillende zones heeft ingedeeld. Hierdoor kunt u in uw beregeningssysteem een viertal aftakkingen maken naar de verschillende gebieden in de tuin. De verdeler bestaat uit een ingang die aangesloten wordt op de watertoevoer. Het aansluiten kan doorgaans met een knelkoppeling, maar let u wel op de maatvoeringen. Omdat het 4 weg verdelers zijn, wordt het water doorgeleid naar vier verschillende uitgangen. Een beregeningscomputer kunt u bijvoorbeeld instellen om één of meerdere uitgangen dicht te laten of om een lagere waterdruk door een bepaalde uitgang te laten stromen. Het is daarom wel van belang dat u de uitgangen verbindt met magneetkleppen die dit mogelijk maken. Van hieruit kunt u per zone de sproeiers inzetten.

U kunt 4 weg verdelers kopen bij Tuinberegening.nl


Voor het aanleggen van een beregeningssysteem en om 4 weg verdelers te kopen, kunt u zich het beste wenden tot een beregeningsspecialist. Tuinberegening.nl is dé specialist op het gebied van beregening en bij ons kunt u dan ook alles halen wat u nodig heeft. Ook uw 4 weg verdelers kopen kan in onze webshop. Het online aanschaffen in onze webshop is een gemakkelijke service die wij onze klanten aanbieden. Hiermee hoeft uzelf niet de deur uit. Wilt u toch nog advies over 4 weg verdelers of over het plaatsen van tuinberegening? Dan mag u altijd contact met ons opnemen, onze experts adviseren u graag.

Volledig geïnstalleerd?

Volledig geïnstalleerde tuinberegening door J&A Watertechniek
Uw tuinberegening volledig geïnstalleerd?
Neem dan contact op met J&A Watertechniek. Ga naar tuinberegening.nu