Pe buis waterleiding

Met een PE buis voor de waterleiding heeft u een duurzame oplossing


Bij het aanleggen van een leidingsysteem, heeft u keuze uit verschillende soorten kunststof leidingen. Voor een waterleiding of een beregeningssysteem wordt vaak een PVC buis gebruikt. Maar er zijn ook andere kunststoffen die u kunt gebruiken voor een waterleiding. Heeft u een veeleisend systeem nodig, dan kunt u ook kiezen voor een PE buis voor de waterleiding. PE staat voor een buis van polyethyleen. Met een PE buis voor de waterleiding, profiteert u van dezelfde voordelen als een PVC buis. Met een PE buis voor de waterleiding is een waterdichte afsluiting gegarandeerd en bovendien kunt u net als bij PVC buizen, PE hulpstukken gebruiken.

Waarom kiezen voor PE buizen voor de waterleiding?


Er is een belangrijke reden waarom vandaag de dag veel mensen en bedrijven kiezen voor PE buizen voor de waterleiding. Ten opzichte van PVC en ook PP, is PE een stuk duurzamer. Wanneer u de chemische samenstelling van PE buizen voor de waterleiding bekijkt, dan bestaat dit enkel uit koolstof en waterstof. Als PE wordt verbrandt in de verbrandingsoven, dan ontstaat er alleen koolstofdioxide en water. Dit zijn niet giftige stoffen en dus de meest milieuvriendelijke materiaalsoort voor buizen voor een waterleiding. Verder is PE ook volledig recyclebaar, waardoor de keuze voor PE buizen voor de waterleiding een verantwoorde keuze voor het milieu is. Een ander bekende vorm van een PE buis, is de meer flexibele tyleenslang.

Een PE buis voor de waterleiding kopen bij Tuinberegening.nl


Wilt u een PE buis voor de waterleiding kopen? Hiervoor kunt u terecht bij Tuinberegening.nl. Wij zijn specialist in waterleidingen en beregeningssystemen. Wij verkopen PE buizen met een diameter van 32 millimeter en in een lengte van 5 meter. Helaas is deze lengte wel de oorzaak dat onze PE buizen niet verzonden kunnen worden. Wel kunt u een PE buis online in onze webshop bestellen. Heeft u nog vragen over PE buizen of over de aanleg van een waterleiding? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Volledig geïnstalleerd?

Volledig geïnstalleerde tuinberegening door J&A Watertechniek
Uw tuinberegening volledig geïnstalleerd?
Neem dan contact op met J&A Watertechniek. Ga naar tuinberegening.nu