Centrifugaalpomp

Met een centrifugaalpomp verplaatst u grote hoeveelheden water


Als u op zoek bent naar een water- of vloeistofpomp, dan heeft u keuze uit vele soorten pompen. Dit is vooral ook afhankelijk van de toepassing waarvoor u een pomp nodig heeft. Is het verplaatsen van grote hoeveelheden water nodig? Dan heeft u met een centrifugaalpomp altijd een betrouwbare pomp. Centrifugaalpompen behoren tot één van de oudste pompen en werden in de 17e al gebruikt voor stoomgemalen. Vandaag de dag worden centrifugaalpompen hier nog steeds voor gebruikt. De techniek van een centrifugaalpomp is vandaag de dag enorm verbeterd, waardoor u voor verschillende toepassingen water kunt verplaatsen.

Waarvoor gebruikt u centrifugaalpompen?


Centrifugaalpompen kunnen voor tal van grote en kleine toepassingen gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een circulatiepomp die in centrale verwarming aanwezig is. Dit is ook een centrifugaalpomp. Kenmerkend aan centrifugaalpompen, is dat de pomp vloeistof verpompt met behulp van een draaiend rad, ook wel vaak een waaier genoemd. Daarnaast hoeven centrifugaalpompen niet enkel gebruikt te worden voor het verpompen van water. Er kunnen ook andere vloeistoffen verplaatst worden, als de vloeistof maar niet te viskeus is. Het rad is het centrum voor de werking van de centrifugaalpomp, maar de huidige moderne pompen hebben ook een zelfaanzuigende werking ingebouwd gekregen. Hierdoor kunt u de pomp ook gebruiken voor uw beregeningssysteem of vijver.

U kunt centrifugaalpompen kopen bij Tuinberegening.nl


Wilt u een centrifugaalpomp voor uw toepassingen thuis of professioneel? Ga hiervoor dan naar de webshop van Tuinberegening.nl. Hier kunt u vele soorten centrifugaalpompen kopen. Wij hebben centrifugaalpompen voor diverse capaciteiten en te gebruiken voor het verplaatsen van water of andere toepassingen. Omdat wij gespecialiseerd zijn in waterverplaatsingen voor in de tuin of in de landbouw, hebben wij een team van deskundigen die de bestelling voor u uitvoeren. Dit maakt het voor u ook mogelijk om contact met ons op te nemen, als u vragen heeft over de werking of installatie van een centrifugaalpomp.

Volledig geïnstalleerd?

Volledig geïnstalleerde tuinberegening door J&A Watertechniek
Uw tuinberegening volledig geïnstalleerd?
Neem dan contact op met J&A Watertechniek. Ga naar tuinberegening.nu